Kuvat ja esittelyteksti ovat perusedellytys, jotta tilan varaaja saa käsityksen tapahtumatilasta. Näiden kahden rinnalle on noussut kolmas elementti – video!

5 syytä, miksi edelläkävijät luottavat videoesittelyihin

Videoiden merkitys on myös kasvanut yritysten markkinoinnissa, eivätkä tapahtumatilat ole poikkeus. Miksi video on niin ylivoimainen valttikortti?

1. Hyvin toteutetulla videolla voi erottautua kilpailijoista.

Jos sinulla on video ja kilpailijallasi ei, on sinulla värisuora paria vastaan. Videon avulla asiakas saa tilasta paremman käsityksen heti ja tietää, sopiiko tila hänen tarpeisiinsa. Jos pystyt näyttämään houkuttelevammalta kuin kilpailija, pääset todennäköisesti jatkoon valintaprosessissa. 

2. Videolta saa todenmukaisen käsityksen tilasta.

Kirjallinen esittely ja kuvat ovat tärkeitä ja hyviä tapoja kertoa ja näyttää, minkälainen tila on. Videosta asiakas saa kuitenkin realistisen kokonaiskäsityksen tilasta, sen koosta, mittasuhteista, tunnelmasta ja kunnosta. Video ja kuvat myös tukevat toisiaan: videolla voi näyttää tilaa yleisesti, kuvilla taas tuoda esiin yksityiskohtia. Lisäksi jos tilasta on paljon kuvamateriaalia, herättää se luottamusta: tilalla ei ole mitään salattavaa.

3. Video on nopea.

Video on nopea, koska usein hyvä pituus videolle on noin 60 sekuntia. Yhdessä minuutissa asiakas saa paremman käsityksen tilasta kuin lukemalla esittelytekstiä saman ajan. Video kuuluu siis ehdottomasti viestintäkeinojen sprinttereihin.

Usein videon kestoon pätee linjaus, mitä lyhyempi, sen parempi. Tapahtumatilojen kohdalla kannattaa kuitenkin panostaa siihen, että tila todella tulee esiteltyä kattavasti – silläkin uhalla, että pituus venyy yli minuutin. Videon katsova asiakas on valinta- tai ostoprosessissaan jo niin pitkällä, että mielenkiintoa riittää katsoa hieman pidempikin klippi.

4. Videosta välittyy fiilis.

Sen lisäksi että video näyttää, minkälaista tilassa on, välittyy sen kautta myös tilan fiilis. Tunnelma on monen juhlan ja tilaisuuden kannalta hyvin oleellista. Esimerkiksi häät ovat hääparille usein ainutkertainen ja siksi tärkeä juhla ja ne halutaan järjestää tilassa, joka on hääparin näköinen. Toisaalta häihin hyvin soveltuva tila voi sopia myös yritystilaisuuksiin, joissa tavoitteena voi olla erilainen tunnelma. Näytä videolla, että tila on muuntautuva ja siellä vallitsee hyvä fiilis. Tavoitteena on, että katsojalle jää videosta hyvä mieli!

5. Video on hyvää asiakaspalvelua ja säästää aikaa.

Mitä paremman kokonaiskuvan asiakas saa tilasta, sitä helpompi hänen on lähettää laadukas tarjouspyyntö tai jopa suoraan varata tila näkemänsä ja lukemansa perusteella. Lisäksi videon kautta toisella paikkakunnalla asuvat asiakkaat voivat helposti tutustua tilaan, ja jopa uskaltavat varata tilan näkemättä sitä. Video siis paitsi kasvattaa potentiaalisten asiakkaiden joukkoa, on myös parempaa asiakaspalvelua. Lisäksi tilan omistajan aikaa säästyy, mikäli asiakas pystyy tekemään varauksen käymättä paikan päällä.


Jos videon kuvaaminen tilastasi kiinnostaa, me autamme löytämään parhaan partnerin sen toteuttamiseen. Jätä yhteystietosi alle, niin olemme sinuun yhteydessä!

Voit toki olla myös suoraan yhteydessä Janneen: janne@venuu.fi / 040 822 6006


Lue seuraavaksi:

Haluaisitko tuplasti enemmän näkyvyyttä ja lisämyyntiä?

Roba Lounge: näin uusi tila hyötyi Venuusta

5 + 1 vinkkiä, miten saat enemmän asiakkaita Venuun avulla