Vieraskynä: Iina Huikari / Feelment®

Teksti on kirjoitettu yhteistyössä Feelmentin kanssa.

Tiesitkö, että musiikilla voit vauhdittaa tapahtumatilasi varauskalenteria? Miksi ja miten? Feelmentin asiantuntijat kertovat 3+3 syytä musiikin soittamiseen tapahtumatilassa.

”Anssi Kela, 1972. Reilu 15 vuotta sitten sukujuhlissa soi tämä kappale kerta toisensa jälkeen. Radiohitin sävelet täyttivät koko juhlatilan ja jokaisen kertosäkeen kohdalla setäni hyppäsi ylös tuolistaan ammatinvalintaansa hehkuttaen. Autokauppiaita kaikui lattiasta kattoon naurun siivittämänä.”

Musiikki tekee juhlatilaisuudesta elämyksen ja kokouksesta kokemuksen. On vaikea edes kuvitella tapahtumaa, jossa ei olisi taustamusiikkia, bändiä tai DJ:tä. Kun tunnelma on kohdillaan, vieraat viihtyvät ja aika kulkee kuin siivillä. Ja sehän on jokaisen tapahtumajärjestäjän tavoitteena! Mutta miten musiikilla voidaan vaikuttaa itse tapahtumatilan suosioon ja menestykseen?

Musiikki tuo lisäarvoa asiakkaalle

Tapahtumajärjestäjän to do -listan kärkipäässä on erittäin usein bändin ja musiikkiesitysten suunnittelu sekä varaaminen. Tilaisuus on kuitenkin myös paljon muuta – haluttua tunnelmaa tulee ylläpitää, kun ohjelmanumerot vaihtuvat tai bändi ei soita. Taustamusiikin soittamisen huomioiminen onkin loistava tapa tuottaa asiakkaalle lisäarvoa ja samalla nostaa tapahtumatilan suosiota.

Juhlavieraiden korviin kantautuva musiikki luo tunnelmaa, mutta myös tukee tapahtuman kulkua. Kun vieraat saapuvat paikalle ja haluavat rupatella keskenään, on tapahtumatilassa hyvä olla tilaisuuden tyyliin mukautuvaa taustamusiikkia. Sama pätee esimerkiksi juhlatarjoilun ajalle; musiikilla saadaan häivytettyä hälinää ja tuettua mielenkiintoisten keskusteluiden syntyä. Taustalla soivat sävelet toimivat siis ikään kuin tilaisuuden kapellimestarina luoden tunteen eheästä kokonaisuudesta. Musiikki sitoo yhteen kaikki elementit ja kuljettaa vieraat ohjelmanumerosta toiseen.

Taustamusiikkipalvelu on myyntivaltti

Koska musiikin rooli erilaisissa tilaisuuksissa on merkittävä, kannattaa sitä hyödyntää tapahtumatilaa markkinoidessa. Harvalla tapahtumajärjestäjällä on mielessä pelkkä puheen pitäminen; äänentoiston mainostaminen profiilissasi ei siis kerro vielä paljoakaan. Asiakkaita houkuttelee tieto siitä, voiko tilassa soittaa omia soittolistoja tai onko yrityksellä kenties käytössä jokin palvelu musiikin toistamiseen.

Taustamusiikkipalvelun lisääminen sekä tapahtumatilaan että siitä kertovaan profiiliin onkin loistava tapa erottua joukosta. Esimerkiksi Feelmentin musiikkipalvelusta löytyy satoja asiantuntijoiden räätälöimiä soittolistoja niin jokaiseen makuun kuin tarpeeseenkin. Soittolistojen hakeminen on myös helppoa, sillä voit suodattaa listoja käyttöpaikan tai vaikkapa genren mukaan. Mikäs sen hienompi lisäpalvelu kuin lupaus siitä, että asiakas saa tilaisuuteen sopivaa musiikkia suoraan tapahtumatilan tarjoajalta.

3+3 syytä musiikin soittamiseen tapahtumatilassa

Asiakkaalle:

 1. Tunnelma
  Halutun tunnelman saavuttamiseksi toimii takuuvarmasti musiikki. Tapahtuman teemaan ja tyyliin mukautuva taustamusiikki herättelee tunteita ja yhdistää yksityiskohdat kokonaisuudeksi.
 2. Viihtyisyys
  Puheensorina, astioiden kilinä ja kiusalliset hiljaiset hetket pilaavat tilaisuuden tunnelman alta aikayksikön. Jotta vieraat viihtyisivät mahdollisimman hyvin, kannattaa musiikkia olla tapahtuman alusta loppuun saakka.
 3. Tapahtuman kulku
  Musiikki on hyvä tapa ohjailla tapahtuman kulkua. Keskustelua tukee vähemmän tunnettu musiikki, kun taas tunnetummat hittibiisit houkuttelevat vieraat tanssilattialle. Myös musiikin voimakkuudella on vaikutusta; nostamalla äänenvoimakkuutta voidaan vaikeuttaa jutustelua ja herätellä vieraita seuraavan ohjelmanumeron pariin.

Tapahtumatilan tarjoajalle:

 1. Asiakaskokemusten parantaminen
  Tarjoamalla asiakkaalle helpon keinon toistaa tapahtuman tyyliin sopivaa musiikkia luot positiivisia asiakaskokemuksia. Lisäarvon tuottaminen asiakkaalle on kannattavaa niin asiakaspalvelun kuin yrityksen näkyvyydenkin kannalta.
 2. Kilpailuedun saavuttaminen
  Tilaisuuden äänimaailman huomioiminen on loistava kilpailuetu, jolla voit erottua joukosta. Musiikin merkityksen ymmärtäminen ja sen mainostaminen on myös keino osoittaa alan asiantuntijuutta.
 3. Tapahtumatilasi suosio kasvaa
  Musiikki on pieni, mutta merkittävä lisä tapahtuman onnistumisen kannalta. Panostaminen siis kannattaa, sillä onnistunut ja ikimuistoinen tapahtuma on jotain, mistä asiakkaat haluavat kertoa eteenpäin. Ja kuten me tiedämme, suosittelussa on voimaa!

Tilan tarjoaja; haluatko lisätä tapahtumatilasi viihtyisyyttä ja monikäyttöisyyttä? Feelmentin taustamusiikkipalvelun avulla voit luoda asiakkaillesi juuri heidän tapahtumaansa sopivan tunnelman. Lue lisää!

Teksti: Iina Huikari / Feelment®