Tiesitkö, että voit itse vaikuttaa tilasi sijoittumiseen Venuun haussa?

Parempaan hakutulossijoitukseen voi panostaa joko orgaanisesti tai maksullisella hakunostolla. Orgaaniset keinot ovat kaikki maksuttomia.

Näitä neuvoja noudattamalla Venuun algoritmi nostaa tilasi sijoitusta.

Lyhyesti: lisää profiileihin asioita, joista asiakas saa aitoa lisäarvoa.

Venuun algoritmi palkitsee profiileja lisäpisteillä: Mitä enemmän profiilisi saa pisteitä, sitä korkeammalle se sijoittuu hakutulosten joukossa. Lisäpisteitä saa asioista, jotka tuottavat tilaa etsivälle asiakkaalle lisäarvoa.

Hyvään hakusijoitukseen kannattaa panostaa, sillä ensimmäisillä hakutulossivuilla olevat tilat saavat selkeästi enemmän näkyvyyttä kuin muut.

Venuu_haku_helsinki

1. Panosta valokuvien määrään

Venuun algoritmit suosivat tilaprofiileja, joissa on sopivasti laadukkaita valokuvia. Hyvänä lähtökohtana voi pitää vähintään 5-7 kuvaa per tila.

Mitä isompi tila on, sitä enemmän valokuvia kannattaa lisätä. Isosta, muunneltavissa olevasta tilasta on hyvä laittaa valokuvia eri pöytämuodoissa (illallinen, cocktail, kokous). Näin asiakas ymmärtää, mihin kaikkeen tila taipuu.

Jos kyseessä on pieni tila (esim. kokoushuone), toimiva tapa on ottaa yksi valokuva jokaisesta kuvakulmasta. Tilakuvien perään voi lisätä muutaman kuvan esimerkiksi tilan yksityiskohdista tai tapahtumien tarjoiluista. Viimeiseksi kuvaksi voi lisätä pohjakartan.

Määrä ei kuitenkaan korvaa laatua. Panosta siis hyviin valokuviin: tilaan liittymättömien kuvituskuvien vyöry on profiilin katsojalle hämmentävää.

Vinkki: Venuun yhteistyökumppani Unrealer toteuttaa kuvauksia Suomen suurimmissa kaupungeissa. Lue lisää täältä.

2. Lisää profiiliin video ja 3D-esittely

Myös muusta profiilin lisätystä mediasta (video, 3D-esittely) saa lisäpisteitä.

Video voi olla esimerkiksi esittely tilasta ja sen tapahtumamahdollisuuksista. Video voi olla myös mainosvideo tilassa järjetetystä tapahtumasta. Lataa esittelyvideo ensin Youtubeen tai Vimeoon ja kopioi sieltä löytyvä jakolinkki Venuu-profiilin muokkaussivun videolle varattuun kenttään.

3D-esittely on moderni ja näyttävä tapa esitellä tilaa asiakkaille. 3D-esittely vähentää myös tarvetta lisäkysymyksille ja tilakäynneille, kun asiakas saa kattavan kokonaiskuvan suoraan Venuu-profiilistasi.

Lue lisää videoista ja 3D-esittelyistä täältä.

3. Lisää hinnoittelusta tarkkoja tietoja

Profiileihin kannattaa lisätä hinnoittelusta mahdollisimman tarkkoja tietoja. Läpinäkyvä hinnoittelu on asiakkaidemme keskeisin toive, joten palkitsemme siitä lisäpisteillä.

Paras tapa on lisätä profiiliin kiinteitä hintapaketteja valmiiksi tuotteiksi. Hinnoittelumallina voi olla pelkkä tilavuokra, ennalta määritetty myyntitakuu tai esimerkiksi valmiit kokous- ja juhlapaketit, jotka sisältävät tilavuokran lisäksi tarjoiluja. Kokous- ja juhlapaketit hinnoitellaan tyypillisesti “hinta per henkilö”.

Paketeilla on helppo kommunikoida asiakkaille eri tilaisuuksien sisältöjä ja niiden hintoja. Hintapaketit myös suoraviivaistavat varausprosessia, kun hintapistettä ei tarvitse neuvotella jokaisen asiakkaan kanssa erikseen.

Hintapakettien lisääminen tai niiden muokkaaminen tapahtuu Venuun kumppanitiimin kautta.

Jos et ole vielä luonut kiinteää hinnoittelua, “alkaen”-hinnoistakin on hyötyä. Venuulta saa myös vinkkejä toimivan hinnoitteluratkaisun luomiseksi.

4. Integroi tilan varauskalenteri Venuun kanssa

Venuussa on mahdollista näyttää tilan varaustilanne, jolloin asiakkaat näkevät saman tien, mitkä päivät ovat vapaana ja mitkä varattuina. Asiakas ei näe kalenteristasi mitään muuta kuin eri väreillä merkittyjä päiviä. Kalenterin integrointi ohjaa kyselyitä tehokkaasti vapaille päiville.

Kalenteri-integrointi onnistuu sellaisista sähköisistä järjestelmistä, jotka tukevat jakamista iCal-syötteellä. iCal-syötteen saa esimerkiksi Googlen, iCloudin tai Airbnb:n kalentereista.

Integrointi toimii niin, että Venuun palvelu hakee automaattisesti tilasi varaustilanteen omasta kalenteristasi. Kalenteri-integrointi ei tuota sinulle lisätyötä. Merkitse siis jatkossakin varaukset omaan kalenteriisi - tieto kulkeutuu Venuu-profiiliin sieltä.

Lue lisää kalenterin integroinnista täältä.

Huomaathan, että kalenteri-integrointi ei luo suoravarausmahdollisuutta. Asiakkaiden yhteydenotot tulevat jatkossakin kyselyinä sähköpostiisi. Myynti pysyy vastaisuudessakin sinun käsissäsi.

5. Kerää asiakkailta arvosteluja

Tilastasi kirjoitetut arvostelut herättävät muissa asiakkaissa luottamusta ja parantavat tilasi sijoitusta Venuun haussa. Sijoitusta parantaa arvostelujen lukumäärän lisäksi niiden keskiarvo.

Tiesitkö? Venuu lähettää pidetyksi raportoidun tilaisuuden jälkeen asiakkaalle automaattisen viestin, jossa pyydämme häntä kirjoittamaan tilasta arvion.

Suosittelemme kuitenkin myös teitä pyytämään tyytyväisiltä asiakkailta arvosteluita. Voimme jakaa teille tätä varten erillisen arvostelulinkin, jonka voitte välittää tapahtumajärjestäjille.

Huomaathan kuitenkin, että Venuu ei poista arvosteluja, jos ne ovat aitoja ja asiallisesti kirjoitettuja. Uskomme, että vertaisarvioinnin luotettavuus ja läpinäkyvyys on kaikkien osapuolten edun mukaista. Halutessasi voit aina kirjoittaa arvosteluun vastineen, joka lisätään alkuperäisen palautteen perään.

6. Vastaa nopeasti ja raportoi kuukausittain

Tyytyväisyyskyselyjemme perusteella asiakkaat toivovat tilalta vastausta 1-2 työpäivän kuluessa. Jos vastauksessasi kestää sitä kauemmin, asiakas todennäköisesti jatkaa keskusteluja muiden kanssa. Kannattaakin ottaa tavoitteeksi vastata mahdollisimman nopeasti ja pitää keskimääräinen vastausviive alle kahdessa työpäivässä

Muista hoitaa myös kuukausittainen raportointi! Mikäli saat meiltä kuukauden lopulla raportointipyynnön, käy päivittämässä kyselyiden tilanne ajan tasalle.

Mitä paremmin käytät Venuun palvelua, sitä enemmän se tuo sinulle näkyvyyttä.


Haluatko parantaa tilasi sijoitusta? Ota yhteyttä Venuun kumppanitiimiin!

Kumppanitiimi auttaa kaikissa profiileihin, yhteistyömalliin ja palvelun käyttöön liittyvissä kysymyksissä.

Kumppanitiimin tavoittaa: kumppanit@venuu.fi / 050 527 7183

Jos olet kiinnostunut hakunostoista, lue lisää täältä tai ota yhteys Venuun myyntiin: myynti@venuu.fi


Lue seuraavaksi:

6 syytä, miksi hyvät valokuvat lisäävät myyntiä. Katso parhaat toteutukset!

Vähemmän turhia kyselyitä: tuo saatavuuskalenteri ja hintatiedot Venuu-profiiliin

3D-esittelyt: enemmän varauksia, vähemmän esittelykäyntejä